ROZLOŽENIE JEDÁL POČAS DŇA:
– 20% raňajky
– 10% desiata
– 30% obed
– 10% desiata
– 30% večera (25% I. večere, 5% II. Večera)
PYRAMIDA
– Zelenina, voda
– Mlieko, mliečne výrobky
– Ryby, hydina
– Ovocie
– Mlynské-pekárenské výrobky
– Strukoviny, obilniny, ryža
– Zemiaky
– Vajcia
– Chudé mäso
– Suché víno
– Rastlinné tuky
– Orechy
– Živočíšne tuky, údeniny
– Sladkosti
– Tvrdý alkohol, sladké likéry
ENERGETICKÝ VÝDAJ
– 20-35% pohyb
– 5-10% po jedle
– 60-70% bazálny metabolizmus
ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL
– Šport
– Spánok
– Stravovanie
– Psychika
seminarky.cz/Zdrava-vyziva-14018
Zdroje:
Chudneme s rozumom, zdravo a natrvalo – Iva Málková, Smart Press,
ISBN – 978-80-87049-06-8